Uitwijken tijdens een pandemie

Een pandemie is een infectieziekte die zich snel en makkelijk onder mensen verspreidt over grote geografische gebieden. In het uiterste geval treft een pandemie mensen overal ter wereld. U kunt het zich vast nog herinneren, de Mexicaanse griep in 2009 en het coronavirus dat zich nu (2020) verspreidt. Een pandemie kan verstrekkende gevolgen hebben voor bedrijven en hun bedrijfscontinuïteit.

Risico’s pandemie

Als er een besmetting binnen het bedrijf wordt geconstateerd, is één van de risico’s dat het bedrijf haar kantoorpand tijdelijk sluit. Dit betekent dat werknemers vanuit huis moeten werken, mits dit mogelijk is. Het kantoor moet grondig gereinigd ivm verdere verspreiding onder personeel. Dit reinigen is specialistisch werk en duurt vaak een paar dagen. Wat betekent de sluiting voor uw bedrijfskritische processen? U heeft te maken met een calamiteit. Bent u voorbereidt op alternatieven buiten thuiswerken om? Heeft u een nevenlocatie waar mensen naartoe kunnen? Of zijn er andere alternatieven?

Stagnatie bedrijfsprocessen voorkomen

Om stagnatie van uw bedrijfscontinuïteit (business continuity) te voorkomen, moeten uw bedrijfsprocessen zo snel mogelijk continueren. Een reëel scenario is dat uw bedrijfspand niet meer toegankelijk is voor uw personeel en hierdoor bedrijfskritische processen stagneren. Een uitwijklocatie met vervangende werkplekken en de nodige middelen en materialen behoort tot een mogelijke oplossing. Afhankelijk van de afspraken en het contract, kunnen uw werknemers snel en veilig op een uitwijkkantoor aan de slag met de juiste IT-apparatuur, data en doorgeschakelde telefonie.

Maak kennis met COIN – uitwijklocaties

Benieuwd wat COIN voor uw bedrijf kan betekenen tijdens een pandemie, zoals het coronavirus? Plan een vrijblijvende afspraak in om uzelf een goed beeld te verschaffen van onze locaties en bijbehorende continuïteit dienstverlening. Bekijk de uitwijk werkplekken (op maat), de crisisruimte en andere faciliteiten welke volledig ingericht zijn en stand-by staan voor een uitwijk na een calamiteit. Heeft u een uitwijkcontract, dan kunt u ook flexibel van de kantoorruimtes en werkplekken gebruik maken.

Bel +31 88 26 46 000 of mail naar info@coinbv.nl. U mag ook het contactformulier invullen op onze contact pagina. Dan nemen wij na ontvangst contact met u op voor het plannen van de rondleiding.