De 10 meest impactvolle risico’s voor 2020

IIA Nederland heeft in samenspraak met andere Europese instituten de top 10 van meest impactvolle risico’s van 2020 voor bedrijven in kaart gebracht.

Zoals we de laatste jaren zien spelen cybersecurity en digitalisering hierin een grote rol. Ook geopolitieke en economische ontwikkelingen, zoals de Brexit en de spanningen tussen de VS en China, brengen risico’s naar voren.

Hoe ziet de top 10 eruit:

  1. Cybersecurity & data privacy: rising expectations of internal audit (78%)
  2. The increasing regulatory burden (59%)
  3. Digitalisation & business model disruption (58%)
  4. Looking beyond third parties (36%)
  5. Business Resilience, brand value & reputation (31%)
  6. Financial risks: from low returns to rising debt (30%)
  7. Geopolitical instability & the macroeconomy (29%)
  8. Human capital: the organisation of the future (27%)
  9. Governance, ethics & culture: the exemplary organisation (26%)
  10. Climate change: risk vs opportunity (14%)

Wilt u meer weten, download hier het “rapport Risk in focus 2020“.

Bron: iia.nl

Welke risico’s loopt uw organisatie?

Welke risico’s spelen mogelijk bij uw organisatie? Wat heeft u geregeld om deze risico’s het hoofd te bieden. Welke maatregelen heeft u ingericht als u toch onverhoopt getroffen wordt door een calamiteit?

Als het gaat om ICT-continuïteit zien wij vaak terug dat er maatregelen genomen zijn. Van een goede backup voorziening tot aan een disaster recovery plan gericht op uw ICT-systemen. Maar wat als uw kantoor niet bereikbaar is of u met uw ICT moet uitwijken naar een ander datacenter of hosting provider? Bent u dan in staat om te werken vanuit uw vaste locatie? Of is uw kantoor locatie ook gecompromitteerd? Waar gaat u dan naartoe? Binnen hoeveel tijd dient u weer operationeel te zijn? Vraag uw ICT-continuïteit partner(s) of en hoe zij dit voor u kunnen borgen.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of business continuity oplossingen, bel gerust met één van onze BCM specialisten.