Cyberincidenten en bedrijfsschade grootste risicofactoren

Afgelopen week plaatste AMweb een artikel over de belangrijkste risico’s voor bedrijfsschade. Uit de Allianz Risk Barometer 2019 blijkt dat cyberincidenten en bedrijfsschade als belangrijke bedrijfsrisico’s in 2019 worden gezien. Dat geeft wereldwijd 37% van de respondenten aan.

Calamiteiten in Nederland

In Nederland zien de respondenten vooral bedrijfsschade (56%) als het grootste gevaar voor een organisatie. Nederlandse bedrijven zijn bezorgd om het risico dat men loopt op brand en explosies. 32% van de Nederlandse respondenten hebben aangegeven een cyberincident als risicofactor te beschouwen. Voor veel organisaties staat het nemen van maatregelen om deze calamiteiten te voorkomen, dan ook hoog op hun prioriteitenlijst.

  • Cyberincident

Business Continuity Management

Wilt u ook voorbereid zijn op alle mogelijke calamiteiten? COIN biedt u de helpende hand. Wij geven advies over verschillende Business Continuity oplossingen voor onze klanten. Dit kan gaan van een risicoanalyse tot een volledig uitgewerkt Business Continuity Plan voor als er zich een calamiteit voordoet. Daarnaast beschikken wij over meerdere volledig ingerichte uitwijklocaties.

Ondervindt uw organisatie hinder van een cyberaanval of kunt u door een brand het kantoor niet meer betreden? Dan is het noodzaak om elders uw bedrijfsactiviteiten zo snel mogelijk weer op te pakken. COIN faciliteert in uitwijklocaties en biedt de mogelijkheid aan klanten om, vaak al binnen twee uur, volledig uit te wijken. Uw werknemers hebben dan beschikking over telefonie en IT met toegang tot de eigen bedrijfsdata en applicaties.

Waar ligt het grootste risico binnen uw organisatie en bent u voorbereid op de gevolgen bij een calamiteit? Neem contact met ons op en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Bron: www.amweb.nl