• coin crisis ruimte

Calamiteit? COIN helpt!

Onderstaand overzicht zijn voorbeelden van situaties die zich voor hebben gedaan in de praktijk. Mocht u naar aanleiding van dit overzicht vragen hebben? Neem dan contact op, wij helpen u graag.

Business continuity te realiseren

Een buitenlandse organisatie krijgt opdracht van de Nederlandse toezichthouder om business continuity te realiseren. Consultants van COIN worden ingeroepen om de kritische bedrijfsprocessen te bepalen, evenals de bedrijfskritische medewerk(st)ers, IT, telefonie e.d. Een externe auditor maakt het verslag van de eerste uitwijk test, waarna deze organisatie voldoet aan de gestelde eisen en richtlijnen.

Verbinding valt uit na grondwerkzaamheden

Een Nederlandse merchant bank heeft diverse voorzorgsmaatregelen genomen en zo zijn de dataverbindingen dubbel uitgevoerd en separaat het pand binnen gebracht. Desondanks gebeurt het onwaarschijnlijke en vallen op dezelfde dag beide verbindingen weg door zowel een storing als ook grondwerkzaamheden in de buurt. Binnen enkele uren worden de werkzaamheden voorgezet vanaf de COIN uitwijklocatie.
Brand bij telecom provider

Brand in nieuw pand van multinational

Een multinational verhuist naar een nieuw pand waar 3 weken later brand ontstaat in de stroomvoorziening. Alle data-, telefoon en stroomkabels dienen vervangen te worden. Na enkele weken kan deze multinational weer terug verhuizen. In de tussentijd zijn de werkzaamheden voortgezet vanaf de COIN uitwijk locatie.
Brand bij telecom provider

Rook in bedrijfsrestaurant

In het bedrijfsrestaurant van een retail organisatie ontstaat rook, waarbij het alarm afgaat en het pand met bijna 1500 medewerkers wordt ontruimd. De hulpdiensten rukken met groot materieel uit. Er vallen geen slachtoffers, maar het duurt vele uren voordat de medewerkers weer terug kunnen naar hun werkplek.

Netwerk en twin datacenter valt uit

Bij een organisatie valt het netwerk uit. Ondanks dat het bedrijf een twin datacenter oplossing heeft, blijkt dat het netwerk buiten het pand niet volledig dubbel is uitgevoerd. De organisatie wijkt uit naar COIN, waarbij ook de telefoonlijnen van het kantoor en het contact center worden doorgeschakeld, zodat zij binnen 1,5 uur weer operationeel zijn en bereikbaar voor klanten.
Brand bij telecom provider

Brand door kortsluiting bij een zakelijk dienstverlener

Bij een zakelijk dienstverlener brandt ten gevolge van kortsluiting in de koffieautomaat, het gehele pand af. Daarbij worden ook alle servers en opslag vernietigd. Op de COIN uitwijk locatie wordt een mobiel serverrack geladen met de back-up van deze klant, zodat de organisatie binnen 24 uur weer operationeel is.

Flexibel werken

Als u een uitwijk contract afsluit bij COIN kunt u ook als klant, buiten een calamiteit om, gebruik maken van de faciliteiten van COIN. Werkt u met projectgroepen en is daar op uw eigen kantoor niet genoeg plaats voor? Dan kunt u flexibel komen werken in onze werkruimtes bij COIN. Ook zijn er vergaderruimtes waar u gebruik van kunt maken. Niet alleen handig voor vergaderingen maar ook voor presentaties, brainstormsessies en lezingen.

Calamiteiten zijn niet te plannen, voorbereidingen wel!

© Copyright - Business Continuity - COIN is dé specialist - Kwaaijongens, rebels in oplossingen
Contact