BCAW 2020 – We are Stronger Together

Van 18 mei tot en met 22 mei 2020 staat de Business Continuity Awareness Week weer gepland.

De jaarlijks Business Continuity Awareness Week #BCAW2020 heeft dit jaar als thema “We are Stronger Together”. En zoemt in op hoe we in de tijd van Corona vooral door samen te werken, de crisis het hoofd moeten bieden. Wereldwijd zullen BCM bedrijven en specialisten op hun eigen manier invulling geven aan het thema, bijvoorbeeld in relatie tot bedrijfscontinuïteit.

Veerkracht oftewel ‘resilience’ is enorm belangrijk in tijden van een calamiteit, zoals nu tijdens de coronapandemie. Hoe maakt u uw bedrijf, instelling of organisatie veerkrachtiger en hoe versterkt u daarmee de continuïteit van uw bedrijfsvoering? Lees meer over deze veerkracht in het artikel: Wat is resilience?

  • BCAW - Business Continuity

COIN helpt om organisaties veerkrachtiger te maken

We Are Stronger Together is COIN op het lijf geschreven. Door onze aanpak in samenwerking met relaties vullen we elkaar aan vanuit kracht en kennis en zorgen we ervoor dat organisaties veerkrachtiger worden in tijden van crisis.

Gezamenlijk kijken we naar uw continuïteitsbehoefte, helpen we u met het maken van een risico analyse en impact analyse en maken we de vertaling naar uw Business Continuity Plan (BCP). Op basis van uw BCP richten we onze uitwijklocaties met alle voorzieningen voor u in, plannen we realistische periodieke testen in en evalueren met u waar uw organisatie staat en wat waar verbeterd kan worden. Zo bent u als organisatie veerkrachtiger omdat u voorbereid bent op ieder scenario.

Realistisch testen van resilience

Door periodiek het Business Continuity Plan te testen zorgt u er als organisatie voor dat u voorbereid bent én blijft op iedere situatie. Tijdens de realistische periodieke testen wijkt uw organisatie daadwerkelijk uit naar een uitwijklocatie van COIN. Zo wordt getest of de uitwijklocatie technisch functioneert, maar minstens zo belangrijk is het voor management en medewerkers om zo vertrouwd te worden met de uitwijklocatie en de te volgen procedures.

Hoe veerkrachtig is uw organisatie?

Veerkrachtige organisaties worden onder andere gekenmerkt door het vermogen zich aan te passen aan iedere situatie, hebben een breed gedragen gezamenlijk doel, zijn innovatief, hebben krachtige leiders, heldere communicatie, een pro actieve houding van werknemers en weloverwogen samenwerkingen met strategische partners en leveranciers.

Voor updates over de Business Continuity Awareness Week, volg #BCAW2020.