Disaster Recovery Plan checklist

Elke organisatie zou zich moeten bezighouden met Disaster Recovery. Dit is tenslotte een essentieel onderdeel van Business Continuity.

Disaster Recovery (DR) staat voor het zo snel mogelijk herstellen van de IT omgeving na een calamiteit of verstoring. Denk hierbij aan het herstellen van kritische applicaties en toegang tot kritische data. Alles wat nodig is om je bedrijf op IT vlak weer in business te krijgen na een verstoring. Soms worden Disaster Recovery en Business Continuity als term door elkaar gehaald.

Business Continuity is het zo snel mogelijk continueren van alle kritische processen van een bedrijf na een calamiteit. IT is hier een onderdeel van. Richt je daarom als organisatie op alle onderdelen van Business Continuity Management (BCM); IT, Telefonie, werkplekken en een up to date Business Continuity Plan (BCP).

Omdat de IT omgeving een essentieel onderdeel is van bijna alle ondernemingen, is het voor handen hebben van een Disaster Recovery Plan zeker geen overbodige luxe. Het opstellen van een dergelijk plan kun je laten uitvoeren door uw eigen IT mensen. Wellicht dat een Disaster Recovery Plan checklist hierbij kan assisteren.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de Disaster Recovery plan checklist, of wilt u meer weten over Business Continuity? Neem contact op.

Hulp nodig van buitenaf?

De Disaster Recovery plan checklist kan een handvat zijn bij het opstellen van uw Disaster Recovery plan. Indien u toch tegen bepaalde zaken aanloopt, kan het nuttig zijn de hulp van buitenaf in te roepen. Zorg ervoor dat u kiest voor een pragmatische partij met kennis van zaken, die de nodige handvatten aanreiken. De inhoud van het plan dient immers toch vanuit de eigen organisatie te komen.

Heeft u vragen over de Disaster Recovery plan checklist, of wilt u meer weten over Business Continuity? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel +31 (0)88 26 46 000 of mail naar info@coinbv.nl.

Flexibel werken

Als u een uitwijk-contract afsluit bij COIN kunt u ook als klant, buiten een calamiteit om, gebruik maken van de faciliteiten van COIN. Werkt u met projectgroepen en is daar op uw eigen kantoor niet genoeg plaats voor? Dan kunt u flexibel komen werken in onze werkruimtes bij COIN. Ook zijn er vergaderruimtes waar u gebruik van kunt maken. Niet alleen handig voor vergaderingen maar ook voor presentaties, brainstormsessies en lezingen.

© Copyright - Business Continuity - COIN is dé specialist - Kwaaijongens, rebels in oplossingen
Contact