• coin disaster recovery

Disaster Recovery

Herstellen van de ICT-voorzieningen

Disaster Recovery is het herstellen van de ICT-voorzieningen en het terugzetten van de gegevens vanaf een back-up in geval van een calamiteit. Met andere woorden het weer beschikbaar krijgen van uw kritische applicaties en data na een verstoring. Dit zijn vaak de eerste en absoluut noodzakelijke stappen om een crisis het hoofd te bieden.

Disaster Recovery is dan ook een belangrijk onderdeel van Business Continuity als geheel. Business Continuity Management gaat daarnaast ook over alternatieve of vervangende kantoorwerkplekken op een uitwijklocatie waar uw meest bedrijfskritische medewerkers snel weer verder kunnen werken, het telefonisch bereikbaar blijven voor uw klanten en leveranciers op uw eigen bekende telefoonnummers en de inzet van een doordacht, regelmatig getest en up-to-date Business Continuity Plan (BCP). Uiteraard is ook een Disaster Recovery Plan (DRP) onderdeel van het COIN concept. Onze adviseurs kunnen assisteren bij het opstellen van een DRP voor uw organisatie.

Disaster Recovery is meer dan IT operationeel hebben

Ten onrechte gaan sommige bedrijven ervan uit dat wanneer de IT maar operationeel is, het bedrijf kan functioneren.. In dit geval wordt telefonie, de uitwijk werkplekken en het BCP vergeten. Of telefonie nu via een PBX wordt geleverd of via VoIP is van minder belang, als de organisatie maar bereikbaar blijft op de belangrijkste telefoonnummers. Denk hierbij ook aan het contact center of klantenservice; hoe vervelend is het wanneer de IT operationeel is, maar het contact center kan uw klanten niet te woord staan.

COIN heeft ervaring met bedrijven waarvan de IT na een calamiteit snel weer volledig operationeel was, maar medewerkers konden niet aan het werk; er was geen werkplek meer beschikbaar door een calamiteit in het pand en ook iedereen tegelijk vanuit huis laten werken was niet mogelijk. Daarnaast zijn er bepaalde functies die niet vanuit huis mogen werken i.v.m. privacy wetgeving en interne procedures.

Heeft u vragen over uw disaster recovery?

Wilt u meer weten over business continuity management of over disaster recovery, aarzel niet en neem contact met ons op. Vrijblijvend verstrekken wij u graag alle informatie die voor uw situatie relevant is.

© Copyright - Business Continuity - COIN is dé specialist - Kwaaijongens, rebels in oplossingen

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer

Contact