Vreemde lucht bij financieel dienstverlener

Bij een financieel dienstverlener worden medewerk(st)ers onwel door een vreemde lucht. Het pand met bijna 1200 medewerkers wordt ontruimd door de BHV en per ambulance worden 15 personen naar het ziekenhuis overgebracht. Totdat het onderzoek is afgerond en de oorzaak is verholpen, worden de werkzaamheden enkele weken op de uitwijk locatie voortgezet.

Risicoanalyse

Als er een bedrijfspand ontruimd moet worden, zoals bij deze financieel dienstverlener, is één van de risico’s dat het bedrijf haar kantoorpand tijdelijk moet sluiten. Er is vrijwel direct een onderzoek gestart naar de oorzaak van de vreemde lucht waar mensen onwel van werden. Dit onderzoek kan weken duren, maar de bedrijfskritische processen kunnen niet weken stilgelegd worden. De bedrijfsvoering gaat gewoon door. U heeft te maken met een calamiteit. Bent u voorbereidt op alternatieven als thuiswerken niet makkelijk of mogelijk is? Heeft u een nevenlocatie waar mensen naartoe kunnen? Of zijn er andere alternatieven?

Business continuity

Het allerbelangrijkste voor een bedrijf is de bedrijfscontinuïteit, ofwel business continuity. Voor deze financieel dienstverlener is thuiswerken geen optie. Personeel heeft niet allemaal een eigen laptop, er zijn geen VoIP-telefoons en ook bestanden kunnen niet makkelijk en veilig gedeeld worden. Wat ze nodig hadden was een extern kantoorpand waar 1200 werknemers binnen 24 uur terecht konden, zodat stagnatie van kritisch bedrijfsprocessen zoveel mogelijk werd voorkomen.

Tijdelijk uitwijkkantoor

Via internet kwam het bedrijf met COIN in contact. Ze sloten een uitwijkcontract af bij COIN en binnen 24 uur kon al het personeel op de uitwijklocatie verder werken. Elke werknemer heeft bij COIN zijn eigen bureau met telefoon en computer. Hun eigen data was binnen 24 uur beschikbaar op de uitwijklocatie. Ook eigen, bekende nummers waren op het uitwijkkantoor direct in werking. Dankzij de snelle en goede service van COIN heeft de bedrijfscontinuïteit van de financieel dienstverlener weinig stagnatie opgelopen.

Ervaar onze uitwijklocaties

Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding op één van onze uitwijklocaties in Nederland of België.

Plan een vrijblijvende afspraak in om uzelf een goed beeld te verschaffen van onze locaties en bijbehorende continuïteit dienstverlening. Bekijk de uitwijk werkplekken, de crisisruimte en andere faciliteiten welke volledig ingericht zijn en stand-by staan voor een uitwijk na een calamiteit of BCM test.

Bel +31 88 26 46 000 of mail naar info@coinbv.nl. U mag ook het contactformulier invullen op onze contact pagina. Dan nemen wij na ontvangst contact met u op voor het plannen van de rondleiding.