Brand bij telecom provider

Bij een brand wordt het datacenter van een telecom provider getroffen, waardoor het mobiele telefoonverkeer grotendeels uitvalt. Diverse organisaties zijn niet meer mobiel bereikbaar, terwijl zij gebruik maken van Het Nieuwe Werken en daardoor zijn zij júist afhankelijk van hun mobiele telefoon. Daarom wordt de telefonie uitwijk oplossing (Telecom By Pass) van COIN geactiveerd, waardoor deze organisaties weer bereikbaar zijn.

Business continuity

In het bedrijfsleven is business continuity ofwel bedrijfscontinuïteit het belangrijkste. Zolang de bedrijvigheid doorgaat en de bedrijfskritische processen niet stil komen te liggen, stagneren werkzaamheden niet en gaat de bedrijfsvoering door zoals voorheen. Voor het datacenter van het telecom bedrijf viel de business continuity stil. Althans, dat dachten ze. Telefoonverbindingen zijn offline, het telefoonverkeer is uitgevallen en diverse organisaties zijn mobiel niet meer bereikbaar. In paniek is de directie van het bedrijf gaan zoeken naar een oplossing en toen kwamen ze vrijwel direct terecht bij COIN.

Uitwijkcontract

Het uitwijkcontract van COIN is de perfecte oplossing voor het telecom bedrijf. Met de goede kantoor uitwijk service van COIN zag het telecom bedrijf meteen in dat hun bedrijfscontinuïteit niet lang stil hoefde te liggen. Binnen 24 uur kon het bedrijf met zijn werknemers terecht op een uitwijklocatie in Schiphol-Rijk of Barneveld. Binnen 24 uur was alles geregeld: genoeg eigen werkplekken, telefoonverbindingen en verkeer, computers, desktops, data en eigen nummers. Het bedrijf heeft een kleine vier maanden gebruik gemaakt van de uitwijklocatie van COIN. Dankzij de goede en zeer snelle service heeft het bedrijf weinig geleden onder de ravage die de brand heeft aangericht in het datacenter.

Binnen 24 uur uitwijken naar een andere locatie

Uw bedrijf voorbereiden op een calamiteit is het beste dat er is, maar dit gebeurd steeds minder vaak. Dit soort voorbereidingen kosten een hoop geld, zolang u het niet nodig heeft. Wees u ervan bewust dat een calamiteit zich opeens voor kan doen en als uw business continuity lang stil ligt, kost dit uiteindelijk meer geld dan het afsluiten van een uitwijkcontract. U kunt maar het best voorbereid zijn. Klinkt dit interessant voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag al uw vragen en voorzien u graag van business continuity advies.