Inzet flexibele regiokantoren leidt tot minder reisbewegingen

Corona heeft geleid tot minder reisbewegingen door het vele thuiswerken. De afgelopen jaren heeft digitalisering ervoor gezorgd dat we makkelijker op afstand kunnen (samen)werken. De coronacrisis heeft dit proces voor veel bedrijven alleen maar versneld. Directies van bedrijven beseffen zich dat de behoefte aan flexibiliteit in waar en hoe werknemers werken, blijvend is.

Autodieet is meer dan minder CO2

Waar we al jaren praten over termen als autodieet en minder reisbewegingen door meer thuiswerken of te carpoolen, hebben we afgelopen maanden gezien wat het betekent als we massaal thuiswerken. Dit zorgt niet alleen voor veel minder CO2 uitstoot, we werken ook efficiënter en effectiever, vergaderingen kosten minder tijd en de tijd die we normaal kwijt zijn met reizen, is nu extra privé tijd.

Vastgoedbeheer onder de loep

Centralisatie was de afgelopen jaren de trend. Dit is door Corona abrupt omgeslagen in decentralisatie, van fysieke kantoorlocaties naar thuiskantoren. De vraag die daarbij opkomt is; waarom zetten we dit niet door? Directies van bedrijven vragen zich af wat te doen met hun vastgoed. Het vastgoedbeheer nemen ze onder de loep, waarbij men ook rekening houdt met de geluiden vanuit werknemers dat alleen thuiswerken niet optimaal is. Collega’s missen elkaar en de behoefte om op locaties samen te werken is een sterk geluid dat men niet mag negeren. De vraag is of het huidige bedrijfsvastgoed daarvoor noodzakelijk is en of het voldoet aan de nieuwe, nog niet eenduidig geformuleerde, wensen?

  • Inzet flexibele regiokantoren leidt tot minder reisbewegingen

Flexibele regiokantoren op afroep

Flexibiliteit is key in waar, wanneer, hoe en met wie we werken. Door het massaal thuiswerken, komt ook de vraag naar voren hoe het is geregeld met de flexibiliteit van de benodigde kantoorruimte, vergaderruimtes en co-work spaces voor bedrijven. Een flexibele schil in de vorm van regiokantoren, waarvan men op afroep gebruik kan maken behoort tot de mogelijkheden. Hiervoor zijn echter wel garanties nodig op beschikbaarheid, kantoorinrichting en ICT voorzieningen. Of het nu gaat om tijdelijke project ruimtes of om werkplekken voor piekdrukte bij contact centers. Een flexibele kantoorschil in de regio zorgt ervoor dat we automatisch minder reisbewegingen maken en minder CO2 produceren.

Focus op continuïteit

Hoe we ook werken, waar we werken en met wie, één aspect mag nooit uit het oog worden verloren; continuïteit. Continuïteit in dienstverlening, processen en bedrijfsvoering. Waar eerder nog enkel directies van grotere organisaties zich hiermee bezighielden, is het vandaag de dag onder de aandacht bij elke directie. Corona heeft ons allemaal getroffen en vraagt om focus op continuïteit.

100% continuïteit gegarandeerd

Onze missie is uw continuïteit. COIN is specialist op het gebied van continuïteit. COIN levert al ruim zeventien jaar bewezen continuïteitsoplossingen voor haar klanten uit uiteenlopende branches. Onder onze opdrachtgevers bevinden zich financiële instellingen, gemeenten, toezichthouders, logistieke organisaties en medische bedrijven. Wij bieden werkplekoplossingen met slimme IT en telefonie functionaliteiten waardoor medewerkers altijd en overal veilig kunnen werken; zowel fysiek in één van onze veilige regiokantoren of thuis met een veilige plug & play thuiswerkoplossing.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan via mail of telefoon contact met ons op.