Welke impact heeft de anderhalve-meter economie op uw bedrijfsvoering?

De maatschappij is inmiddels enigszins gewend aan het (veilig) thuiswerken, maar hoelang is dit nog wenselijk? De kans is groot dat uw medewerkers binnenkort weer naar kantoor mogen, op voorwaarde dat de anderhalve-meter afstand regel gehandhaafd wordt. Voldoet uw kantoorpand aan deze Corona voorschriften? Kunnen uw medewerkers met 1,5 meter afstand van elkaar aan het werk in uw pand? Onderzoeken voorspellen dat circa 60% van de werkplekken met de 1,5 meter afstand regel tijdelijk niet gebruikt kunnen worden. Dit staat in Nederland gelijk aan 1,2 miljoen werkplekken. Een schrikbarend hoog aantal met een enorme impact op veel ondernemingen.

Strikte corona-regels

Door de 1,5 meter regel blijft bijna de helft van de werkplekken leeg. Heeft u parttimers in dienst die bureaus delen? Let er dan op dat deze werkplekken nog maar één keer per dag door dezelfde persoon gebruikt mogen worden. Eén vaste werkplek per medewerker die dagelijks grondig schoongemaakt moet worden is de nieuwe norm.

 • kantoor te klein door coronaregel afstand bewaren

Interne maatregelen 1,5 meter kantoor

U zult intern een aantal maatregelen moeten treffen voordat u uw kantoor weer kunt openstellen voor uw medewerkers. Als u nog geen plan gemaakt heeft, dan is het aan te raden om nu te beginnen met het opstellen van de nodige protocollen over hoe u invulling kunt geven aan de anderhalve-meter norm binnen uw kantoorpand. Daarnaast zult u extra hygiëne maatregelen moeten treffen. Maatregelen die u hiervoor mogelijk zelf kunt treffen zijn:

 • Plaatsen van (spat)schermen tussen bureaus
 • Werknemers spreiden over meerdere kantoren of ruimtes
 • Opschroeven van de schoonmaak frequentie
 • Vergaderen in een grotere ruimte
 • Plaatsen van desinfecterende handgels bij de ingang van het pand of de werkruimte
 • Aantal personen in een vergadering beperken of video vergaderen vanachter de eigen werkplek
 • Looproutes met éénrichtingsverkeer
 • Maximeren van aantal personen in kleinere ruimtes, zoals de lift en de toiletten
 • Lunchen in twee of meerdere shifts
 • Afwisselend thuis blijven werken
 • Extra in- en uitgangen openstellen

Extra kantoorruimte bij COIN gedurende de anderhalve-meter economie

Kunt u met de 1,5 meter afstand regel niet al uw medewerkers tegelijkertijd kwijt in uw kantoor? De kans is vrij reëel dat door deze maatregel uw kantoor te klein is. U kunt bij COIN, als u een uitwijkcontract heeft, ook tijdelijk extra kantoorruimte afnemen. Uw medewerkers hoeven niet eens hun eigen computerapparatuur mee te nemen, want dit staat al klaar in onze kantoorpanden. Hetzelfde geldt voor de bereikbaarheid op uw eigen telefoonnummers en toegang tot uw applicaties en uw eigen bedrijfsdata. Voor onze klanten wordt alles zo voorbereid dat uw medewerkers altijd op een COIN locatie kunnen doorwerken. Ervaar zelf de voordelen van deze flexibele kantoorschil. COIN biedt flexibele uitwijk werkplekken aan op Schiphol-Rijk en in Barneveld.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de voordelen van een uitwijkcontract met COIN tijdens de coronacrisis en de anderhalve-meter economie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u en uw werknemers graag.