Business Continuity Awareness week 2017

Van 15 mei t/m 19 mei is het business continuity awareness week (BCAW). Tijdens BCAW vragen specialisten uit het vak om aandacht voor het belang van business continuity. Dit keer is het thema cyber resilience, niet zo gek als je bedenkt dat uit diverse onderzoeken naar voren komt dat cyber attacks en data lekken, volgens de ondervraagden, de grootste risico’s vormen voor de continuïteit van bedrijven. Niet alleen voor organisaties in Nederland maar wereldwijd.

Cyber Resilience Rapport

Het Cyber Resilience Rapport van het Business Continuity Institute (The BCI) is een analyse van cyber security incidenten die hebben plaatsgevonden bij organisaties wereldwijd en de respons van de organisaties op deze incidenten.

Uit het rapport komt de volgende top vijf van oorzaken van cyber verstoringen:

    1. Phishing & Social Engineering (61%)
    2. Malware (45%)
    3. Spear phising aanvallen (37%)
    4. Denial of Service (24%)
    5. Verouderde software (21%)

Daarnaast onthult het rapport onder andere dat van de ondervraagde bedrijven vorig jaar tweederde te maken heeft gehad met tenminste één cyber security incident en dat 15% van de ondervraagde aangeeft minstens 10 incidenten te hebben gehad.

Reden genoeg voor organisaties om cyber security en cyber resilience hoog op de agenda te hebben staan.

Wilt u meer weten over het rapport of andere publicaties over cyber security of business continuity, kijk dan ook eens op de website van BCI

Heeft u vragen, bel of mail ons dan: (088) 2646 000 of info@coinbv.nl.

© Copyright - Business Continuity - COIN is dé specialist - Kwaaijongens, rebels in oplossingen
Contact