Dataverbindingen geruime tijd uit de lucht door explosie bij autofabrikant

Bij werkzaamheden aan de laagspanning bij een autofabrikant, treedt een explosie op. Twee medewerkers worden met de traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Door de explosie is brand ontstaan en komen giftige dampen vrij door het verbranden van isolatie (pvc). De kabelruimte brandt gedeeltelijk uit, evenals de server ruimte. Deze autofabrikant had toen nog geen uitwijk mogelijkheden, waardoor men pas na enkele weken weer beperkt operationeel was. Een pand was snel gevonden, maar het realiseren van een dataverbinding kostte het meeste tijd.

Risicoanalyse

Niet alleen voor een autofabrikant, maar voor heel veel organisaties hoort dit bericht een wake-up call te zijn. Vaak hebben bedrijven niet in kaart wat de risico’s zijn, wat de schade is bij een interne of externe calamiteit, of hoe snel ze essentiële bedrijfsprocessen kunnen voortzetten. Een risicoanalyse is een eerste aanzet om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Ervaar onze uitwijklocaties

Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding op één van onze uitwijklocaties in Nederland of Beglië. Plan een vrijblijvende afspraak om uzelf een goed beeld te verschaffen van onze locaties en bijbehorende continuïteit dienstverlening. Bekijk de uitwijk werkplekken, de crisisruimte en andere faciliteiten welke volledig ingericht zijn en stand-by staan voor een uitwijk na een calamiteit of BCM test.

Bel +31 88 26 46 000 of mail naar info@coinbv.nl.
U mag ook het contactformulier invullen op onze contact pagina. Dan nemen wij na ontvangst contact met u op voor het plannen van de rondleiding.