Mediq wil 100% continuïteit COIN garandeert dat

Mediq is een internationale speler in de zorg en levert als zodanig medische hulpmiddelen en zorgoplossingen aan mensen die chronisch ziek zijn. Thuis, in ziekenhuizen of in zorginstellingen. Met 4000 medewerkers wordt ondersteunende zorg geboden aan ongeveer een miljoen mensen. In Nederland zijn diverse customer services actief om op ieder moment bereikbaar te zijn voor particulieren en vertegenwoordigers van de eerste en tweedelijns zorg. Om die bereikbaarheid bij welke vorm van calamiteit dan ook te garanderen, werkt Mediq samen met COIN. Op ieder moment kunnen 110 mensen gebruik maken van een compleet ingericht en werkbare customer service op de uitwijklocatie.

100% business continuity

Edward van Tuinen en Mariëtte Kunstman-Pouwels van Global Real Estate & Facilities, benadrukken dat niet alleen de directe opdrachtgevers van Mediq, maar ook de samenwerkingspartijen 100% business continuity verwachten en eisen. Van Tuinen: ‘Denk aan infuussystemen, medische voeding, stomaverzorging, continentiemateriaal, wondverzorging, medicijnen voor diabetici enzovoort. Het gaat veelal om structurele benodigdheden en vaak om levensreddende materialen die wij leveren. Onbespreekbaar dus om uit de lucht te zijn; dat kan eenvoudigweg niet. We zijn er in acute situaties en bij structurele zorg. Daarnaast bieden we technische ondersteuning en geven we instructie, waarmee we de ziekenhuizen en zorginstanties ontzorgen.’

Vertrouwen in COIN

In het kader van de business continuity, is enkele jaren geleden contact gezocht met COIN. Van Tuinen: ‘COIN staat bekend als een gedegen partij, met een compleet aanbod van diensten. Wij hebben vertrouwen in dit bedrijf. Men heeft ons inzicht gegeven en gezamenlijk hebben wij alle testen uitgevoerd en geconstateerd dat het werkt. Een organisatie met vaardige mensen, die meedenken en snel kunnen schakelen. Maar ook een bedrijf dat overzichtelijk en laagdrempelig is ingericht. Wij houden niet van onzinverhalen, maar we willen duidelijk weten hoe het zit.”

Continuïteit gegarandeerd

COIN heeft bij een grote verhuizing van het telefoonsysteem en bij de livegang van ons nieuwe SAP-systeem stand-by gestaan. Van Tuinen: “Zo konden wij garanderen dat de bereikbaarheid niet in het geding zou komen, mocht er iets mis gaan. Deze projecten zijn goed verlopen en voor het team van Mediq is hiermee het bewijs geleverd dat COIN de continuïteit van de bereikbaarheid van Mediq daadwerkelijk kan garanderen.”

Van Tuinen: ‘Ieder jaar testen we samen met COIN de volledige uitwijklocatie. We testen daar alle werkplekken, IT-processen en de telefonie. Tot dusver functioneert de uitwijk, waarmee Mediq haar bedrijfsactiviteiten ook bij een calamiteit kan garanderen. Alle up-to-date handboeken, uitwijkscenario’s en telefoonlijsten blijven na de test bij COIN in bewaring. In de hoop dat we ze nooit echt nodig zullen hebben, maar wel met de zekerheid dat we bij een calamiteit geen moment uit de lucht zijn.’

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer

Contact