EMS wil uitgroeien tot instituut op het gebied van betaaloplossingen.

European Merchant Services (EMS) biedt ondernemers tailormade betaaloplossingen die volledig afgestemd zijn op de wensen van de klant. EMS groeit snel en staat bol van innovatie. Directeur Operations John D’Hanis, voorspelt nieuwe werkvelden en nieuwe producten: “Ons portfolio is de laatste jaren enorm uitgebreid, maar er is nog veel te doen. Wij staan aan het begin van de weg die leidt naar de titel van ‘meest toonaangevende transactie verwerkende organisatie in Nederland’. Daar hoort bij dat we continuïteit bieden. Niet alleen omdat we dat zelf belangrijk vinden, onze aandeelhouders en 40.000 opdrachtgevers verwachten dat van ons. Met COIN hebben wij geborgd dat wij in hun uitwijklocatie, via beveiligde kanalen altijd onze data kunnen benaderen. Onze mensen kunnen daar, wat er ook gebeurt, snel weer aan het werk.”

ABN AMRO

EMS is een joint venture van First Data en ABN AMRO en werkt sinds 2005 als zelfstandige organisatie. Wat wij doen? Kort gezegd leveren wij future proof betaaloplossingen en verwerken wij alle gangbare betalingen voor ondernemers. Daarnaast werken wij dagelijks aan het ontwikkelen van producten die het proces vergemakkelijken.“ EMS belooft snelheid, veiligheid en transparantie in betaaloplossingen. Deze toezegging omvat onder meer vernieuwende (draagbare) terminals waarmee betalen nog makkelijker wordt. Ook betekent het gegarandeerd beveiligde transacties ongeacht of wordt verkocht via internet, telefoon of een mobiele app.

D’Hanis: “Wij maken die belofte waar, daar staan we voor. Wij zijn een financiële instelling met licentie van De Nederlandsche Bank. Terecht eisen onze aandeelhouders en relaties dat onze business continuity gegarandeerd is. Wij werken met sensitieve data, die vertrouwd behandeld moet worden en te allen tijde beschikbaar moet zijn. Veel van deze data en applicaties bevinden zich in de cloud en voor de overige zekerheden ten aanzien van onze continuïteit kunnen we gebruik maken van een uitwijklocatie van COIN.”

Schiphol

Over de reden waarom EMS inmiddels drie jaar met COIN werkt is D’Hanis duidelijk: “Neem alleen maar het gegeven dat ons kantoor onder een aanvliegroute van Schiphol ligt. Of denk aan een grote stroomstoring of een brand. Als wij onze dienstverlening niet kunnen continueren, betekent dat direct financiële schade voor onze klanten, maar ook imagoschade voor ons. Samen met COIN is geregeld dat wij na een calamiteit met een aantal mensen binnen 4 uur door kunnen gaan met ons werk op de uitwijklocatie. We hebben vervolgens de mogelijkheid om capaciteit op te schalen en kunnen daar vervolgens met meerdere mensen doorwerken.”

Back-up bij COIN

Samen met het team van COIN zijn alle bedrijfskritische processen van EMS in kaart gebracht. Wat als het gebouw verloren gaat, wat als communicatiemiddelen wegvallen, wat als veel mensen uitvallen. Alle scenario’s zijn uitgewerkt en voorzien van een oplossing. D’Hanis: “Essentieel is dat we bereikbaar zijn, mensen telefonisch te woord kunnen staan en helpen. Dat kan dus al binnen 4 uur. Mooi is dat we bij COIN dus letterlijk alleen hoeven te verhuizen naar de beveiligde werkplekken op de uitwijklocatie.”

John D’Hanis Directeur Operations

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer

Contact