Tentoo groeit uit tot totaalaanbieder voor human resource diensten

“Altijd probleemloos doorwerken met COIN”

Tentoo ondersteunt en adviseert op administratief en financieel terrein. In 1992 is een start gemaakt met payrolling voor flexwerkers, freelancers, zzp’ers en werkgevers. Na ruim 24 jaar is Tentoo op de Nederlandse markt een grote speler geworden als totaalaanbieder van diensten op het gebied van (financiële) administratie en human resource diensten. Algemeen directeur Paul den Ronden ziet voorlopig nog geen einde aan de groei van het bedrijf: “Grote en kleine ondernemers die bij ons aankloppen kunnen zich volledig concentreren op hun corebusiness. Wij doen de rest van salarisadministratie, financiële dienstverlening tot recruiting van vaste medewerkers. Voor al onze relaties garanderen wij continuïteit en dat doen wij al 10 jaar samen met COIN.”

Tentoo HR | PAYROLL | ZZP

Geen downtime

De snel groeiende onderneming beheert persoonsgegevens, data welke te allen tijde beschikbaar moet zijn. Den Ronden: “Al zeker 10 jaar geleden hebben wij bedacht dat we iets aan continuïteit moesten doen. Vooral vanwege een groeiend besef dat we ons simpelweg geen downtime kunnen veroorloven. Het was dus geen calamiteit, het was inzicht dat ons in contact heeft gebracht met COIN. Met elkaar hebben wij de bedrijfskritische processen goed in kaart gebracht en weten we wat ons te doen staat wanneer zich een calamiteit voordoet. Ook werken we met dubbele IT systemen waardoor we het risico van stagnatie in de operatie hebben geminimaliseerd.”

Uitgangspunt van Tentoo is om hun (internationale) opdrachtgevers, werkgevers en ZZP’ers zoveel mogelijk te ontzorgen. Den Ronden: “Geen risico’s of belemmeringen rondom uitbetalingen, belasting, facturatie of personeelszaken. Onze continuïteit moet dus gegarandeerd zijn. Niet alleen omdat wij dat zelf willen, maar ook omdat onze klanten dat van ons verwachten.“

Belangrijk voordeel van de groei van het bedrijf noemt Den Ronden onder meer het feit dat er meer specialisten in huis zijn, waarmee een stimulerende werkomgeving wordt aangeboden. Daar horen wat hem betreft ook volwassen leveranciers bij zoals COIN. “We hebben via hen de zekerheid van een uitwijklocatie waar in geval van nood 25 werkplekken klaarstaan. Onze mensen kunnen daar binnen een dag weer operationeel zijn. De data waar we mee werken is op de uitwijklocatie altijd beschikbaar omdat COIN daar enkele malen per dag online een back-up van maakt. Dat is een perfecte dienstverlening dat het proces van uitwijk versnelt en ons garandeert dat we in geval van een calamiteit altijd over up to date data kunnen beschikken”, aldus Den Ronden. De data waarmee gewerkt wordt is in hoge mate beveiligd.

Den Ronden: “Ieder jaar doen wij een test, dan doen we alsof er een calamiteit is. We gaan dan naar de uitwijklocatie waar we voor iedere afdeling testen of daar alles doorgaat zoals dat moet. En dat lukt prima.”

Den Ronden noemt de mogelijkheden die geboden worden door COIN voor Tentoo een uitkomst. “De zekerheid dat we probleemloos verdere kunnen werken, plus het feit dat je de kosten deelt met andere bedrijven die dezelfde behoefte hebben. Dat is zeer aantrekkelijk.”

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer

Contact