Van calamiteit naar bedrijfscontinuïteit

Calamiteiten zoals een brand, wateroverlast of een ongeval in de buurt kondigen zich doorgaans niet aan.

Wist u dat wanneer uw pand (tijdelijk) niet inzetbaar is, u toch de bedrijfsactiviteiten kunt voorzetten? Binnen enkele uren kunt u weer beschikken over een kantoorruimte met uitwijk werkplekken, voorzien van desktops met uw eigen image en toegang tot uw applicaties en data. En alle medewerkers blijven bereikbaar op de bekende telefoonnummers.

Voor organisaties is het permanent stand-by hebben van een volledig ingerichte kantoorruimte meestal te kostbaar. Dat is de reden dat veel organisaties hun uitwijk bij COIN hebben ondergebracht.

Bedrijfscontinuïteit en flexibele kantoorruimte

Tijdelijk vervangende kantoorruimte na een calamiteit nodig? COIN is uw partner. Niet alleen na een calamiteit, want de werkplekken kunt u ook flexibel gebruiken voor projecten of tijdens een piekbezetting. Vraag naar de mogelijkheden.

Waarborgen van uw bedrijfscontinuïteit

COIN is gespecialiseerd in het waarborgen van bedrijfscontinuïteit. Wij bieden compleet ingerichte kantoren op meerdere locaties in Nederland en België. Steeds meer organisaties ervaren dat dit unieke concept door niemand anders wordt geboden. COIN heeft inmiddels veel klanten van formaat die van onze efficiënte en betrouwbare dienstverlening gebruik maken.

Ook voor úw organisatie kunnen wij de bedrijfscontinuïteit verzorgen. Na een calamiteit kunt u op één van onze locaties weer zeer snel operationeel zijn, heeft u weer toegang tot uw bestanden en bent u per telefoon, email en fax weer bereikbaar!

Bedrijfscontinuïteit en flexibele kantoorruimte

Tijdelijk vervangende kantoorruimte na een calamiteit nodig? COIN is uw partner. Niet alleen na een calamiteit, de werkplekken kunt u ook flexibel gebruiken voor projecten of tijdens een piekbezetting. Vraag naar de mogelijkheden.

Flexibel werken

Als u een uitwijk contract afsluit bij COIN kunt u ook als klant, buiten een calamiteit om, gebruik maken van de faciliteiten van COIN. Werkt u met projectgroepen en is daar op uw eigen kantoor niet genoeg plaats voor? Dan kunt u flexibel komen werken in onze werkruimtes bij COIN. Ook zijn er vergaderruimtes waar u gebruik van kunt maken. Deze ruimtes zijn niet alleen handig voor vergaderingen, maar ook voor presentaties, brainstormsessies en lezingen.

Bedrijfscontinuïteit plan

Steeds vaker wordt het hebben van een bedrijfscontinuïteit oplossing verplicht gesteld. Toezichthouders zoals De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten eisen van financiële instellingen dat zij na een calamiteit binnen enkele uren weer operationeel zijn en dat veiligheid en service voor klanten niet in gevaar komt.

Veel organisaties hebben een BHV (Bedrijfshulpverlening) en voeren jaarlijks een ontruimingstest uit, maar dat is nog geen bedrijfscontinuïteit. Want wat als uw pand bij een echte calamiteit wordt ontruimd; waar gaan uw mensen dan naar toe wanneer ze veilig buiten staan?

Richtlijn aantal medewerkers

Afhankelijk van het type organisatie is de richtlijn dat ongeveer 25 – 35% van de medewerkers nodig is om bedrijfscontinuïteit te realiseren en een calamiteit het hoofd te bieden. Het juiste aantal wordt tijdens een BIA (Business Impact Analyse) bepaald. Deze medewerkers dienen dan wel dicht bij elkaar en het liefst op één uitwijklocatie aanwezig te zijn, zodat het crisisteam met korte lijnen overleg heeft met de uitvoerenden.

Kortom, het realiseren van bedrijfscontinuïteit is mogelijk wanneer een organisatie maatregelen heeft getroffen om de werkzaamheden voort te kunnen blijven zetten, ook wanneer zij wordt getroffen door een calamiteit.

Het voorkomen van financiële schade en imagoschade is voor elk bedrijf van belang. Wilt u weten met welke minimale middelen uw bedrijf overeind blijft, ook bij een calamiteit? Neem contact op, altijd een passende continuïteitsoplossing, eenvoudig realiseerbaar en verrassend betaalbaar.

© Copyright - Business Continuity - COIN is dé specialist - Kwaaijongens, rebels in oplossingen
Contact