Referentie: SIDN bedrijfscontinuïteit

Wie in ons land een .nl-domeinnaam wil registreren, komt altijd uit bij SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). SIDN beheert namelijk sinds 1996 het .nl-domein (alle domeinnamen die eindigen op .nl).

SIDN geeft domeinnamen uit, registreert deze en zorgt ervoor dat internetgebruikers wereldwijd en op elk gewenst moment bij deze domeinen terecht kunnen.

Wereldwijd op nr. 1

SIDN beheert inmiddels meer dan 4 miljoen .nl-domeinnamen en verwerkt circa een miljard zoekopdrachten per dag. Omgerekend is dit meer dan één registratie op iedere vijf inwoners van Nederland. Hiermee staat het .nl-domein wereldwijd op de eerste plek. De dienstverlening richting publiek wordt verzorgd door ruim 1.900 zelfstandige zakelijke tussenpersonen (registrars).
SIDN speelt een actieve rol in de technische, beleidsmatige en politieke ontwikkelingen van het internet op nationaal en internationaal niveau en is leidend bij de introductie van DNSSEC en ENUM in ons land. Beide systemen zullen het internet nog veelzijdiger en veiliger maken.

Doen

Het spreekt voor zich dat een organisatie die voor het Nederlands internetverkeer zo belangrijk is onder alle omstandigheden moet kunnen blijven doorwerken ‘as usual’. Na selectie van een aantal mogelijkheden om onze bedrijfscontinuïteit te borgen, koos SIDN voor samenwerking met COIN, waarin zij een flexibele en pragmatische partner zag die proactief met zijn klant meedenkt. Na een selectieprocedure kwam COIN bovendien met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Deze partner in business ademt bij alles de sfeer van ‘afspraak is afspraak’ en ‘niet alleen denken, maar vooral ook doen’ uit.

Wanneer door bijvoorbeeld brand of overstroming het archief in het SIDN-kantoor in Arnhem in gevaar komt, neemt COIN direct actie om schade te voorkomen of te beperken.
SIDN heeft op een uitwijklocatie van COIN zowel vaste werkplekken als gedeelde werkplekken gehuurd. De vaste werkplekken zijn ondergebracht in een kamer die alleen ter beschikking van SIDN staat en zijn standaard voorzien van werkstations met printers. Hier kan SIDN zo nodig direct haar werkzaamheden voortzetten. In geval van een calamiteit komen er op gedeelde werkplekken meteen nog extra werkstations bij. Ook bij een telefoniestoring kan direct uitwijken naar het telefonie-uitwijksysteem van COIN, dat voor SIDN flexibel te configureren is. Voor haar verbindingen gebruikt SIDN beveiligd internet met firewall-apparatuur. Prettige gedachte dat alles zo goed geregeld is. Niet alleen voor SIDN, maar voor alle gebruikers van .nl-domeinnamen!

Security Officer, SIDN

Scripts zijn geblokkeerd, bij het invullen van contactgegevens is het privacy statement van toepassing Lees meer

Contact