Volkswagen Pon Financial Services vindt in COIN sterke partner: “Voortgang betalingsverkeer, bancaire activiteiten en leasing binnen 4 uur”

 

“Continuïteit van onze dienstverlening willen wij garanderen. Dat zien wij als een verplichting aan onze cliënten, onze externe partijen en onze eigen organisatie." Dit zegt Dick Grift, coördinator Business Continuity Management (BCM) van Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS).vwpon Binnen vier uur na een calamiteit zijn alle bedrijfskritische processen weer up & running. De medewerkers gaan dan naar één van de uitwijklocaties van COIN. Daar staan hun werkplekken klaar, zijn zij telefonisch normaal bereikbaar en is er via beveiligde verbindingen toegang tot de data en applicaties. Daarmee heeft deze financiële dienstverlener in Europa een enorme voorsprong gerealiseerd in de branche.

 

Grift denkt dat er de komende tijd nog veel meer gaat veranderen op het gebied van BCM.

“Wij hebben in toenemende mate te voldoen aan regelgeving vanuit overheden die eisen dat de continuïteit van de financiële dienstverlening wordt gewaarborgd, hoe dan ook. Dat heeft zeker impact. Wij zijn voortdurend bezig met het implementeren van m

aatregelen om aan deze regelgeving, waar ik overigens zeer content mee ben, te voldoen.”

 

Voor alle pijlers van VWPFS (financieren, leasen, verzekeringen en mobiliteit) geldt dat continuïteit, ofwel steeds in business blijven, key is. De belangrijkste pijlers echter zijn het betalingsverkeer, de bancaire activiteiten en leasing. Alle bedrijfskritische processen die nodig zijn voor een ongehinderde voortgang van deze activiteiten, moeten te allen tijde doorgaan. “Dat zien wij als onze grootste verantwoordelijkheid”, aldus Grift.

 

Geslaagde test

De allereerste move om de continuïteit van de voornaamste bedrijfsprocessen te waarborgen was het inrichten van een tweede IT Data Room. Grift: “Vervolgens kregen wij de vrijheid om de partij te zoeken die kan garanderen dat deze bedrijfsprocessen, gekoppeld aan onze IT, altijd kunnen doorgaan. Die partij hebben we overduidelijk gevonden in COIN, met wie wij in januari dit jaar een contract hebben gesloten. Op het moment dat wij te maken krijgen met een calamiteit, gaan 235 medewerkers op een uitwijklocatie gewoon door met hun werk. Niet over een paar dagen, nee binnen vier uur. Dat hebben we vervolgens in juni uitvoerig en met het gewenste resultaat getest. En dat is mooi, want wanneer wij ‘uit de lucht’ zijn, praat je al snel over een miljoenenschade.”

 

Inmiddels zijn handboeken ontwikkeld waarin alle mogelijke scenario’s worden beschreven. Grift: “Bij een calamiteit weten onze mensen precies wat ze moeten doen en waar ze gaan zitten. Dit is tot in detail uitgewerkt en met de betrokkenen doorgenomen. COIN heeft ons daarin ontzorgd en onze organisatie een turn key oplossing geboden die uitstekend past bij onze wensen. Zeker in de financiële wereld is BCM van groot belang. We doen zaken met internationale beleggers die graag willen weten hoe wij onze continuïteitsmaatregelen hebben getroffen. Of onze accountants, die willen dat ook zien. We worden dus op hoog niveau geaudit en we komen daar zeer goed uit. Daarmee is ons BCM een belangrijke usp geworden voor onze organisatie en daar zijn we trots op. Volkswagen Pon Financial Services is een ijzersterk merk, COIN is een ijzersterke partner die de regelgever garandeert dat het netwerk beschermd is, van de werkplek tot aan het datacenter.“

 

Voor meer informatie over Volkswagen Pon Financial Services kunt u terecht op: www.vwpfs.nl

COIN kiest voor duurzame IGEL werkplekoplossing

Onze uitwijkwerkplekken zijn compleet ingericht en staan 24/7 klaar voor onze klanten die te maken krijgen met een calamiteit en moeten uitwijken. Op de werkplekken gebruiken wij Thin Clients. Aangezien onze apparatuur niet dagelijks en intensief gebruikt wordt, zijn we op zoek gegaan naar een duurzame oplossing om de levensduur te verlengen. Zonder in te boeten op veiligheid en betrouwbaarheid. Die oplossing vonden we bij IGEL.

Lees meer...

Crisiscommunicatie tips & tricks

Als je bedrijf getroffen wordt door een crisis dan wil je er natuurlijk alles aan doen om deze zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Maar hoe ga je als organisatie om met communicatie tijdens een crisis? Wat vertel je en hoe pak je dat aan? Tijdens een crisis ligt je bedrijf onder een vergrootglas, communicatie is dan ook essentieel.

Lees meer...

Business Continuity Awareness week 2018

Van 14 mei t/m 18 mei is het business continuity awareness week (BCAW). Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement om awareness te creëren en te stimuleren voor het belang van business continuity.

Lees meer...

 

Logo ZakenvriendVan KWF