Mediq wil 100% continuïteit

COIN garandeert dat

  Logo Mediq

Mediq is een internationale speler in de zorg en levert als zodanig medische hulpmiddelen en zorgoplossingen aan mensen die chronisch ziek zijn. Thuis, in ziekenhuizen of in zorginstellingen. Met 4000 medewerkers wordt ondersteunende zorg geboden aan ongeveer een miljoen mensen. In Nederland zijn diverse customer services actief om op ieder moment bereikbaar te zijn voor particulieren en vertegenwoordigers van de eerste en tweedelijns zorg. Om die bereikbaarheid bij welke vorm van calamiteit dan ook te garanderen, werkt Mediq samen met COIN. Op ieder moment kunnen 110 mensen gebruik maken van een compleet ingericht en werkbare customer service op de uitwijklocatie.

 

100% business continuity

Edward van Tuinen en Mariëtte Kunstman-Pouwels van Global Real Estate & Facilities, benadrukken dat niet alleen de directe opdrachtgevers van Mediq, maar ook de samenwerkingspartijen 100% business continuity verwachten en eisen. Van Tuinen: ‘Denk aan infuussystemen, medische voeding, stomaverzorging, continentiemateriaal, wondverzorging, medicijnen voor diabetici enzovoort. Het gaat veelal om structurele benodigdheden en vaak om levensreddende materialen die wij leveren. Onbespreekbaar dus om uit de lucht te zijn; dat kan eenvoudigweg niet. We zijn er in acute situaties en bij structurele zorg. Daarnaast bieden we technische ondersteuning en geven we instructie, waarmee we de ziekenhuizen en zorginstanties ontzorgen.’

 

Vertrouwen in COIN

In het kader van de business continuity, is enkele jaren geleden contact gezocht met COIN. Van Tuinen: ‘COIN staat bekend als een gedegen partij, met een compleet aanbod van diensten. Wij hebben vertrouwen in dit bedrijf. Men heeft ons inzicht gegeven en gezamenlijk hebben wij alle testen uitgevoerd en geconstateerd dat het werkt. Een organisatie met vaardige mensen, die meedenken en snel kunnen schakelen. Maar ook een bedrijf dat overzichtelijk en laagdrempelig is ingericht. Wij houden niet van onzinverhalen, maar we willen duidelijk weten hoe het zit.”

 

Continuïteit gegarandeerd

COIN heeft bij een grote verhuizing van het telefoonsysteem en bij de livegang van ons nieuwe SAP-systeem stand-by gestaan. Van Tuinen: “Zo konden wij garanderen dat de bereikbaarheid niet in het geding zou komen, mocht er iets mis gaan. Deze projecten zijn goed verlopen en voor het team van Mediq is hiermee het bewijs geleverd dat COIN de continuïteit van de bereikbaarheid van Mediq daadwerkelijk kan garanderen.”

 

Van Tuinen: ‘Ieder jaar testen we samen met COIN de volledige uitwijklocatie. We testen daar alle werkplekken, IT-processen en de telefonie. Tot dusver functioneert de uitwijk, waarmee Mediq haar bedrijfsactiviteiten ook bij een calamiteit kan garanderen. Alle up-to-date handboeken, uitwijkscenario’s en telefoonlijsten blijven na de test bij COIN in bewaring. In de hoop dat we ze nooit echt nodig zullen hebben, maar wel met de zekerheid dat we bij een calamiteit geen moment uit de lucht zijn.’

 

Voor meer informatie over Mediq, bezoek de website: www.mediq.nl.

COIN kiest voor duurzame IGEL werkplekoplossing

Onze uitwijkwerkplekken zijn compleet ingericht en staan 24/7 klaar voor onze klanten die te maken krijgen met een calamiteit en moeten uitwijken. Op de werkplekken gebruiken wij Thin Clients. Aangezien onze apparatuur niet dagelijks en intensief gebruikt wordt, zijn we op zoek gegaan naar een duurzame oplossing om de levensduur te verlengen. Zonder in te boeten op veiligheid en betrouwbaarheid. Die oplossing vonden we bij IGEL.

Lees meer...

Crisiscommunicatie tips & tricks

Als je bedrijf getroffen wordt door een crisis dan wil je er natuurlijk alles aan doen om deze zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Maar hoe ga je als organisatie om met communicatie tijdens een crisis? Wat vertel je en hoe pak je dat aan? Tijdens een crisis ligt je bedrijf onder een vergrootglas, communicatie is dan ook essentieel.

Lees meer...

Business Continuity Awareness week 2018

Van 14 mei t/m 18 mei is het business continuity awareness week (BCAW). Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement om awareness te creëren en te stimuleren voor het belang van business continuity.

Lees meer...

 

Logo ZakenvriendVan KWF