Referentie: SIDN bedrijfscontinuïteit

sidn logo

Wie in ons land een .nl-domeinnaam wil registreren, komt altijd uit bij SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). SIDN beheert namelijk sinds 1996 het .nl-domein (alle domeinnamen die eindigen op .nl).

SIDN geeft domeinnamen uit, registreert deze en zorgt ervoor dat internetgebruikers wereldwijd en op elk gewenst moment bij deze domeinen terecht kunnen.

Wereldwijd op nr. 1

SIDN beheert inmiddels meer dan 4 miljoen .nl-domeinnamen en verwerkt circa een miljard zoekopdrachten per dag. Omgerekend is dit meer dan één registratie op iedere vijf inwoners van Nederland. Hiermee staat het .nl-domein wereldwijd op de eerste plek. De dienstverlening richting publiek wordt verzorgd door ruim 1.900 zelfstandige zakelijke tussenpersonen (registrars).
SIDN speelt een actieve rol in de technische, beleidsmatige en politieke ontwikkelingen van het internet op nationaal en internationaal niveau en is leidend bij de introductie van DNSSEC en ENUM in ons land. Beide systemen zullen het internet nog veelzijdiger en veiliger maken.

Doen

Het spreekt voor zich dat een organisatie die voor het Nederlands internetverkeer zo belangrijk is onder alle omstandigheden moet kunnen blijven doorwerken ‘as usual'. Na selectie van een aantal mogelijkheden om onze bedrijfscontinuïteit te borgen, koos SIDN voor samenwerking met COIN, waarin zij een flexibele en pragmatische partner zag die proactief met zijn klant meedenkt. Na een selectieprocedure kwam COIN bovendien met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Deze partner in business ademt bij alles de sfeer van ‘afspraak is afspraak' en ‘niet alleen denken, maar vooral ook doen' uit.

Wanneer door bijvoorbeeld brand of overstroming het archief in het SIDN-kantoor in Arnhem in gevaar komt, neemt COIN direct actie om schade te voorkomen of te beperken.
SIDN heeft op een uitwijklocatie van COIN zowel vaste werkplekken als gedeelde werkplekken gehuurd. De vaste werkplekken zijn ondergebracht in een kamer die alleen ter beschikking van SIDN staat en zijn standaard voorzien van werkstations met printers. Hier kan SIDN zo nodig direct haar werkzaamheden voortzetten. In geval van een calamiteit komen er op gedeelde werkplekken meteen nog extra werkstations bij. Ook bij een telefoniestoring kan direct uitwijken naar het telefonie-uitwijksysteem van COIN, dat voor SIDN flexibel te configureren is. Voor haar verbindingen gebruikt SIDN beveiligd internet met firewall-apparatuur. Prettige gedachte dat alles zo goed geregeld is. Niet alleen voor SIDN, maar voor alle gebruikers van .nl-domeinnamen!

Security Officer, SIDN

 

 

COIN kiest voor duurzame IGEL werkplekoplossing

Onze uitwijkwerkplekken zijn compleet ingericht en staan 24/7 klaar voor onze klanten die te maken krijgen met een calamiteit en moeten uitwijken. Op de werkplekken gebruiken wij Thin Clients. Aangezien onze apparatuur niet dagelijks en intensief gebruikt wordt, zijn we op zoek gegaan naar een duurzame oplossing om de levensduur te verlengen. Zonder in te boeten op veiligheid en betrouwbaarheid. Die oplossing vonden we bij IGEL.

Lees meer...

Crisiscommunicatie tips & tricks

Als je bedrijf getroffen wordt door een crisis dan wil je er natuurlijk alles aan doen om deze zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Maar hoe ga je als organisatie om met communicatie tijdens een crisis? Wat vertel je en hoe pak je dat aan? Tijdens een crisis ligt je bedrijf onder een vergrootglas, communicatie is dan ook essentieel.

Lees meer...

Business Continuity Awareness week 2018

Van 14 mei t/m 18 mei is het business continuity awareness week (BCAW). Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement om awareness te creëren en te stimuleren voor het belang van business continuity.

Lees meer...

 

Logo ZakenvriendVan KWF