Stichting BKR zorgt elke dag voor een betere financiële wereld.

Samenwerking met COIN garandeert continuïteit bij calamiteiten.

BKR logo web

 

Stichting BKR is een begrip in Nederland. Al meer dan 50 jaar verzorgt BKR de tijdige, juiste en veilige beschikbaarheid van privacy gevoelige data. Data die voor consumenten en zakelijke klanten (o.a. banken, financieringsmaatschappijen, hypotheekverstrekkers, creditcard maatschappijen, thuiswinkelorganisaties, private lease bedrijven) van groot belang is bij het aanvragen en beheren van kredieten en hypotheken. En dat is niet het enige. BKR levert ook veilig data voor het voorkomen van probleemschulden aan gemeenten, het voorkomen van financiële fraude en het veilig en gemakkelijk mogelijk maken van identiteitsverificatie. In totaal wordt de data van stichting BKR ongeveer 50 miljoen keer per jaar geraadpleegd.

 

Continuïteit klantbediening

De 24/7 beschikbaarheid van deze data is maatschappelijk gezien van groot belang. Stichting BKR borgt dit door onder andere een volledige dubbele uitvoering van haar rekencentra op 2 locaties. Daarnaast is Stichting BKR ISO 27001 en 3600N (privacy audit proof) gecertificeerd. Voor de continuïteit van de totale primaire klantbediening van Stichting BKR aan zowel zakelijke klanten als consumenten is echter meer nodig dan een technische oplossing en certificering. Daarbij gaat het tenslotte vaak om contact tussen mensen, zoals het op aanvraag verstrekken van informatie.  

 

Faciliteiten beschikbaar

Wanneer door een calamiteit de kantoorlocatie van stichting BKR niet meer beschikbaar is, staan voor een vastgestelde groep medewerkers (vooral van de Klant Contact Centers en de Backoffice) werkplekken en bijbehorende faciliteiten klaar in de uitwijklocatie van COIN. Zo kan de primaire klantbediening worden gewaarborgd. Ook het crisisteam van stichting BKR, dat in een dergelijk geval onder andere de organisatie van de uitwijkoperatie regelt, heeft bij een calamiteit de beschikking over werkplekken bij COIN. 

 

De noodzakelijke dataverbindingen om die uitwijk te kunnen realiseren zijn bij COIN beschikbaar. In feite is het daarmee een kwestie van een aantal standaardprocedures uitvoeren op de uitwijklocatie van COIN en de meest elementaire onderdelen van de primaire klantbediening van stichting BKR gaan vanuit de COIN uitwijklocatie door.

 BKR Peter Hofman

Klantbelang voorop

Stichting BKR heeft in 2011 het eerste contract afgesloten met COIN. Manager operations Peter Hofman zegt daarover: “het was en is precies de partij die BKR zoekt. Kleinschalig en persoonlijk en toch veel meer te bieden dan andere organisaties die sec kantoorruimte aanbieden. Het belang van onze stichting staat voorop, het team van COIN is bereid om te luisteren en zorgt ervoor dat wij ons uitwijkscenario kunnen uitvoeren. Er wordt jaarlijks op locatie van COIN getest en alle betrokkenen weten wat hen te doen staat.”

 

Voor meer informatie over BKR (Bureau Krediet Registratie) kunt u terecht op: www.bkr.nl

 

Peter Hofman Manager Operations BKR

COIN kiest voor duurzame IGEL werkplekoplossing

Onze uitwijkwerkplekken zijn compleet ingericht en staan 24/7 klaar voor onze klanten die te maken krijgen met een calamiteit en moeten uitwijken. Op de werkplekken gebruiken wij Thin Clients. Aangezien onze apparatuur niet dagelijks en intensief gebruikt wordt, zijn we op zoek gegaan naar een duurzame oplossing om de levensduur te verlengen. Zonder in te boeten op veiligheid en betrouwbaarheid. Die oplossing vonden we bij IGEL.

Lees meer...

Crisiscommunicatie tips & tricks

Als je bedrijf getroffen wordt door een crisis dan wil je er natuurlijk alles aan doen om deze zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Maar hoe ga je als organisatie om met communicatie tijdens een crisis? Wat vertel je en hoe pak je dat aan? Tijdens een crisis ligt je bedrijf onder een vergrootglas, communicatie is dan ook essentieel.

Lees meer...

Business Continuity Awareness week 2018

Van 14 mei t/m 18 mei is het business continuity awareness week (BCAW). Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement om awareness te creëren en te stimuleren voor het belang van business continuity.

Lees meer...

 

Logo ZakenvriendVan KWF