Atradius kiest COIN als meest betrouwbare partij voor business continuity

atradius logo coin

Jack Rijs (Group Facilities Manager) en Peter Smoorenburg (Manager Finance) van Atradius winden er bepaald geen doekjes om. “Wij hebben zeer intensief onderzocht met welke partij wij in zee zouden moeten gaan om business continuity te waarborgen. Het feit dat een contract is afgesloten met COIN, zegt voldoende over het vertrouwen dat wij hebben in dit bedrijf”, aldus Rijs.

 

Atradius is sinds de oprichting in 1925 marktleider op het gebied van kredietverzekering voor elk type onderneming in Nederland. Vertegenwoordigers van MKB, grote internationale bedrijven en multinationals kunnen kiezen uit een compleet productaanbod om hun betalingsrisico’s af te dekken.

 

Maar wat zijn de risico’s waartegen Atradius zelf zich wil indekken? Rijs refereert naar een aantal calamiteiten dat in het nieuws is geweest en zegt dat elk bedrijf zoiets kan overkomen. “Ons gebouw aan de rand van Amsterdam is nagenoeg geheel van glas, dus in geval van een calamiteit kan er veel glasbreuk zijn, waarmee de omgeving niet meer werkbaar is. Verder is brand op of in de omgeving van werkplekken ook niet uit te sluiten. Niet alleen wij vinden dus dat we ons optimaal moeten indekken tegen de risico’s, ook onze moedermaatschappij in Amerika onderschrijft die noodzaak.”

 

Parallellen met COIN
In de zoektocht naar de juiste partij voor business continuity, hebben de vertegenwoordigers van Atradius meerdere kandidaten onder de loep genomen. Smoorenburg: “Andere partijen zijn door ons te licht bevonden, hun dienstverlening was versnipperd en onzeker. Dat kunnen wij ons niet permitteren. Voor COIN is het aanbieden van voor ons uniek ingerichte werkplekken corebusiness. Dat is het grote verschil. Er wordt meegedacht en de juiste oplossingen worden aangedragen. Wij zien ook duidelijke paralellen tussen onze dienstverlening en die van COIN. Onze relaties verzekeren zich bij ons voor de ongewenste situatie van wanbetalers. Wij hebben een contract met COIN om ons te verzekeren tegen ongewenste situaties waarbij wij geen gebruik meer kunnen maken van onze eigen werkplekken.”

 

Bij Atradius in Amsterdam werken 500 mensen. In geval van een calamiteit kan een deel van hen onmiddellijk naar de uitwijklocatie van COIN. Daar zijn binnen 4 uur de data en telefonie beschikbaar, waardoor Atradius optimaal bereikbaar en de dienstverlening beschikbaar blijft.

 

COIN kiest voor duurzame IGEL werkplekoplossing

Onze uitwijkwerkplekken zijn compleet ingericht en staan 24/7 klaar voor onze klanten die te maken krijgen met een calamiteit en moeten uitwijken. Op de werkplekken gebruiken wij Thin Clients. Aangezien onze apparatuur niet dagelijks en intensief gebruikt wordt, zijn we op zoek gegaan naar een duurzame oplossing om de levensduur te verlengen. Zonder in te boeten op veiligheid en betrouwbaarheid. Die oplossing vonden we bij IGEL.

Lees meer...

Crisiscommunicatie tips & tricks

Als je bedrijf getroffen wordt door een crisis dan wil je er natuurlijk alles aan doen om deze zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Maar hoe ga je als organisatie om met communicatie tijdens een crisis? Wat vertel je en hoe pak je dat aan? Tijdens een crisis ligt je bedrijf onder een vergrootglas, communicatie is dan ook essentieel.

Lees meer...

Business Continuity Awareness week 2018

Van 14 mei t/m 18 mei is het business continuity awareness week (BCAW). Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement om awareness te creëren en te stimuleren voor het belang van business continuity.

Lees meer...

 

Logo ZakenvriendVan KWF