Server Uitwijk

 

disasterrecovery

Als uw servers door een calamiteit uitvallen, waar kunt u dan met uw back-up terecht? Een vraag die speelt bij bedrijven die hun servers op de eigen locatie hebben staan. En hoewel dat voor een aantal bedrijven inderdaad de beste optie is, wordt de bedrijfscontinuïteit hiermee in gevaar gebracht. Want wat als door een calamiteit uw servers uitvallen? In die gevallen biedt het COIN concept betrouwbare server uitwijk waardoor toch aan de richtlijnen voor Business Continuity Management kan worden voldaan. De back-up kan na een calamiteit op een door COIN geleverde serveromgeving geladen worden.

 

Server uitwijk wordt regelmatig ingezet voor multinationals met een groot deel van de servers centraal in het buitenland en een beperkt aantal servers lokaal, zoals een file server, een email server en een print server. Voor deze lokale servers biedt COIN een mobiele server uitwijk oplossing. Vooraf wordt een inventarisatie gemaakt van de benodigde servers en de gewenste data opslagcapaciteit. Het back-up proces wordt aangepast zodat uw omgeving is in te lezen op de COIN uitwijk servers.

 

De mobiele server uitwijkconfiguratie is na een calamiteit direct op de COIN uitwijklocatie beschikbaar. Raakt de calamiteit alleen uw ICT en heeft het pand geen schade, dan kan het mobiele rack ook naar uw locatie worden getransporteerd en daar worden opgeleverd.

COIN kiest voor duurzame IGEL werkplekoplossing

Onze uitwijkwerkplekken zijn compleet ingericht en staan 24/7 klaar voor onze klanten die te maken krijgen met een calamiteit en moeten uitwijken. Op de werkplekken gebruiken wij Thin Clients. Aangezien onze apparatuur niet dagelijks en intensief gebruikt wordt, zijn we op zoek gegaan naar een duurzame oplossing om de levensduur te verlengen. Zonder in te boeten op veiligheid en betrouwbaarheid. Die oplossing vonden we bij IGEL.

Lees meer...

Crisiscommunicatie tips & tricks

Als je bedrijf getroffen wordt door een crisis dan wil je er natuurlijk alles aan doen om deze zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Maar hoe ga je als organisatie om met communicatie tijdens een crisis? Wat vertel je en hoe pak je dat aan? Tijdens een crisis ligt je bedrijf onder een vergrootglas, communicatie is dan ook essentieel.

Lees meer...

Business Continuity Awareness week 2018

Van 14 mei t/m 18 mei is het business continuity awareness week (BCAW). Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement om awareness te creëren en te stimuleren voor het belang van business continuity.

Lees meer...

 

Logo ZakenvriendVan KWF