Disaster Recovery

 

Disaster Recovery - servers

 


Herstellen van de ICT-voorzieningen

Disaster Recovery is het herstellen van de ICT-voorzieningen en het terugzetten van de gegevens vanaf een back-up in geval van een calamiteit. Met andere woorden het weer beschikbaar krijgen van uw kritische applicaties en data na een verstoring. Dit zijn vaak de eerste en absoluut noodzakelijke stappen om een crisis het hoofd te bieden.


Disaster Recovery is dan ook een belangrijk onderdeel van Business Continuity als geheel. Business Continuity Management gaat daarnaast ook over alternatieve of vervangende kantoorwerkplekken op een uitwijklocatie waar uw meest bedrijfskritische medewerkers snel weer verder kunnen werken, het telefonisch bereikbaar blijven voor uw klanten en leveranciers op uw eigen bekende telefoonnummers en de inzet van een doordacht, regelmatig getest en up-to-date Business Continuity Plan (BCP). Uiteraard is ook een Disaster Recovery Plan onderdeel van het COIN concept. Het opstellen van een DRP kan als separate dienst bij COIN afgenomen worden.


Disaster Recovery is meer dan IT operationeel hebben

Ten onrechte gaan sommige bedrijven ervan uit dat wanneer de IT maar operationeel is, het bedrijf kan functioneren.. In dit geval wordt telefonie, de uitwijk werkplekken en het BCP vergeten. Of telefonie nu via een PBX wordt geleverd of via VoIP is van minder belang, als de organisatie maar bereikbaar blijft op de belangrijkste telefoonnummers. Denk hierbij ook aan het contact center of klantenservice; hoe vervelend is het wanneer de IT operationeel is, maar het contact center kan uw klanten niet te woord staan.


COIN heeft ervaring met bedrijven waarvan de IT volledig operationeel was, maar dat medewerkers er niet mee konden werken; er was geen werkplek en iedereen tegelijk vanuit huis laten werken was niet mogelijk. Ook was het thuis niet mogelijk om bepaalde functies uit te voeren i.v.m. privacy wetgeving en interne procedures. 

 

Heeft u vragen over uw disaster recovery?
Of wilt u meer weten over business continuity management, aarzel niet en neem contact met ons op. Vrijblijvend verstrekken wij u graag alle informatie die speciaal in uw situatie relevant is.

COIN kiest voor duurzame IGEL werkplekoplossing

Onze uitwijkwerkplekken zijn compleet ingericht en staan 24/7 klaar voor onze klanten die te maken krijgen met een calamiteit en moeten uitwijken. Op de werkplekken gebruiken wij Thin Clients. Aangezien onze apparatuur niet dagelijks en intensief gebruikt wordt, zijn we op zoek gegaan naar een duurzame oplossing om de levensduur te verlengen. Zonder in te boeten op veiligheid en betrouwbaarheid. Die oplossing vonden we bij IGEL.

Lees meer...

Crisiscommunicatie tips & tricks

Als je bedrijf getroffen wordt door een crisis dan wil je er natuurlijk alles aan doen om deze zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Maar hoe ga je als organisatie om met communicatie tijdens een crisis? Wat vertel je en hoe pak je dat aan? Tijdens een crisis ligt je bedrijf onder een vergrootglas, communicatie is dan ook essentieel.

Lees meer...

Business Continuity Awareness week 2018

Van 14 mei t/m 18 mei is het business continuity awareness week (BCAW). Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement om awareness te creëren en te stimuleren voor het belang van business continuity.

Lees meer...

 

Logo ZakenvriendVan KWF