Disaster Recovery test

Een goed functionerende IT omgeving is vandaag de dag voor bijna alle ondernemingen kritisch voor een soepel verloop van de dagelijkse gang van zaken in de bedrijfsvoering. Het weer beschikbaar krijgen van de kritische applicaties en data na een verstoring noemt men Disaster Recovery.

Een ernstige storing in uw IT omgeving en eventueel daarmee gepaard gaand dataverlies kan leiden tot bedrijfsschade; zowel directe financiële schade door downtime en daarmee niet productieve medewerkers, als schade aan het imago bijvoorbeeld door het niet kunnen leveren van orders, met alle gevolgen van dien.

 

Disaster Recovery Plan

Om de continuïteit van de organisatie ook in een geval van een verstoring te garanderen wordt vaak gewerkt met een Disaster Recovery Plan. In het Disaster Recovery Plan wordt in kaart gebracht welke IT systemen er zijn en hoe kritisch deze zijn voor de voortgang van de organisatie. Per systeem of applicatie wordt aangegeven hoe snel deze weer in de lucht moeten zijn. Dit geldt ook voor het revoceren van de kritische data.

Ook worden in het Disaster Recovery Plan mogelijke verstoringen beschreven met de bijbehorende Disaster Recovery strategie. Met andere woorden, welke actie er genomen dient te worden bij welke verstoring van welk IT systeem.

 

Disaster Recovery Testen

Een belangrijk onderdeel van een Disaster Recovery Plan is het testen ervan. Er kan besloten worden enkel de disaster recovery plan te testen of men kan het volledige business continuity plan testen, waarbij naast de IT (disaster recovery test), ook de uitwijk van de faciliteiten (werkplekken) en de uitwijk van telefonie worden meegenomen.

 

Door regelmatig te testen raakt de IT afdeling bekend met de procedures uit de Disaster Recovery Plannen en kunnen de nodige aanpassingen worden doorgevoerd. Hiermee bent u als organisatie altijd klaar om in geval van een echte calamiteit zo snel mogelijk weer up and running te zijn, zonder verrassingen.

 


Wilt u meer weten over een Disaster Recovery Test of heeft u hulp nodig bij het opstellen van een Disaster Recovery plan?
Neem contact op met COIN via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088-2646000.

Op zoek naar tips voor het opstellen van een Disaster Recovery plan kijk ook eens op: Checklist Disaster Recovery Plan

 

Stel direct uw vraag, wij nemen contact met u op.

captcharefresh

COIN kiest voor duurzame IGEL werkplekoplossing

Onze uitwijkwerkplekken zijn compleet ingericht en staan 24/7 klaar voor onze klanten die te maken krijgen met een calamiteit en moeten uitwijken. Op de werkplekken gebruiken wij Thin Clients. Aangezien onze apparatuur niet dagelijks en intensief gebruikt wordt, zijn we op zoek gegaan naar een duurzame oplossing om de levensduur te verlengen. Zonder in te boeten op veiligheid en betrouwbaarheid. Die oplossing vonden we bij IGEL.

Lees meer...

Crisiscommunicatie tips & tricks

Als je bedrijf getroffen wordt door een crisis dan wil je er natuurlijk alles aan doen om deze zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Maar hoe ga je als organisatie om met communicatie tijdens een crisis? Wat vertel je en hoe pak je dat aan? Tijdens een crisis ligt je bedrijf onder een vergrootglas, communicatie is dan ook essentieel.

Lees meer...

Business Continuity Awareness week 2018

Van 14 mei t/m 18 mei is het business continuity awareness week (BCAW). Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement om awareness te creëren en te stimuleren voor het belang van business continuity.

Lees meer...

 

Logo ZakenvriendVan KWF