• Dutchslider-1

  24/7

  UITWIJKKANTOREN

 • Dutchslider-2

  24/7

  UITWIJKKANTOREN

   

 • Dutchslider-3

  24/7

  UITWIJKKANTOREN

 • Dutchslider-4

  24/7

  UITWIJKKANTOREN

Crisis Management Team Training (CMT-test)

Bij deze theoretische test wordt met het Crisis Management Team (CMT), en eventueel andere betrokken medewerkers, de reactie van de organisatie op een calamiteit doorgelopen aan de hand van het bestaande Business Continuity Plan (BCP).

Door middel van een crisis simulatie laten wij het Crisis Management Team reageren op een calamiteit waardoor een essentieel onderdeel van de organisatie (bijv. kantoorpand, IT, telefonie e.d.) onbruikbaar raakt. Het bestaande calamiteitenplan (BCP) dient bij deze simulatie als uitgangspunt te worden gehanteerd. Bij een dergelijke test wordt de communicatie en de benodigde response tijd getoetst en eventuele tekortkomingen in het BCP worden naar boven gehaald.

 

Opzet COIN CMT-test

In overleg wordt vooraf een actueel, realistisch en een op de organisatie toegespitst testscenario bepaald.

 

Een CMT-test, ook wel tabletop exercise genoemd, is een theoretische exercitie. De test dient realistisch te zijn en het uitgangspunt is dat deelnemers de test als positief en leerzaam ervaren.

 

Tijdens de crisis simulatie worden de volgende aspecten meegenomen:

Warroom-foto

 • Communicatie tussen de leden van het CMT;
 • De rollen van de CMT leden;
 • De wijze waarop het CMT het test scenario aanpakt;
 • Hoe het CMT omgaat met onvoorziene omstandigheden;
 • Besluitvorming binnen het CMT;
 • Biedt het BCP een goede leidraad; waar zitten eventuele omissies.

 

Aandachtspunten CMT-test (succesfactoren):

 • Opstellen van een realistisch testscenario;
 • De test toespitsen op de kritische bedrijfsprocessen in de branche;
 • De test moet door de deelnemers als positief worden ervaren;
 • Inbouwen van voldoende evaluatiemomenten;
 • Zowel de sterke als de zwakke punten naar voren laten komen.

 

Business Continuity Specialisten

De CMT-test wordt voorbereid en begeleid door zeer ervaren Business Continuity Specialisten. Naast een test coördinator neemt ook een auditor (rapporteur) deel aan de CMT-test. Samen beoordelen zij de manier waarop het CMT haar taken uitvoert, de juiste werking van het BCP en de communicatie (binnen het CMT en van het CMT met alle betrokkenen).

 

Rapportage en aanbevelingen

Na de test wordt een rapportage opgesteld van de bevindingen, inclusief pragmatische aanbevelingen welke direct door uw organisatie kunnen worden gebruikt om zowel het BCP als ook de uitwijk voorzieningen te optimaliseren.
Heeft u interesse in een CMT-Test, of wilt u meer weten over de dienstverlening van COIN, neemt u dan contact met ons op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

COIN kiest voor duurzame IGEL werkplekoplossing

Onze uitwijkwerkplekken zijn compleet ingericht en staan 24/7 klaar voor onze klanten die te maken krijgen met een calamiteit en moeten uitwijken. Op de werkplekken gebruiken wij Thin Clients. Aangezien onze apparatuur niet dagelijks en intensief gebruikt wordt, zijn we op zoek gegaan naar een duurzame oplossing om de levensduur te verlengen. Zonder in te boeten op veiligheid en betrouwbaarheid. Die oplossing vonden we bij IGEL.

Lees meer...

Crisiscommunicatie tips & tricks

Als je bedrijf getroffen wordt door een crisis dan wil je er natuurlijk alles aan doen om deze zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Maar hoe ga je als organisatie om met communicatie tijdens een crisis? Wat vertel je en hoe pak je dat aan? Tijdens een crisis ligt je bedrijf onder een vergrootglas, communicatie is dan ook essentieel.

Lees meer...

Business Continuity Awareness week 2018

Van 14 mei t/m 18 mei is het business continuity awareness week (BCAW). Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement om awareness te creëren en te stimuleren voor het belang van business continuity.

Lees meer...

 

Logo ZakenvriendVan KWF