Business Impact Analyse (BIA)

 

Met een Business Impact Analyse (BIA) wordt inzichtelijk gemaakt wat een organisatie minimaal nodig heeft om na een calamiteit haar bedrijfsactiviteiten te kunnen continueren.

Met de COIN BIA ‘quick-scan’ is binnen enkele dagen een rapportage beschikbaar die beschrijft welke uitwijkvoorzieningen nodig zijn om de continuïteit van uw organisatie te waarborgen, met de bijbehorende oplevertermijnen.

Een BIA geeft inzicht in uw bedrijfskritische processen, met de bijbehorende applicaties, hardware, infrastructuur en mensen. Alle essentiële onderdelen die na een calamiteit nodig zijn om te overleven en de kritische bedrijfsprocessen te herstarten komen naar voren.

De BIA rapportage levert altijd een aantal ‘quick wins’ op die de organisatie zelfstandig en kostenefficiënt kan doorvoeren en waarmee de eerste stap gezet wordt richting het BCP.

COIN infographic consultancy 2017

Business Continuity Awareness week 2018

Van 14 mei t/m 18 mei is het business continuity awareness week (BCAW). Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement om awareness te creëren en te stimuleren voor het belang van business continuity.

Lees meer...

Security event “Unlocked” op de uitwijklocatie van COIN

Op 16 november aanstaande staat “Unlocked” in het teken van Business Continuity in relatie met Information Security. Samen met de Security Academy organiseren wij deze “Unlocked” op de uitwijklocatie van COIN te Schiphol- Rijk. Deelnemen? Meld je nu kosteloos aan.

Lees meer...

Supply chain als uitgangspunt voor Business Continuity

Om onverwachte situaties als brand of stroomuitval het hoofd te kunnen bieden kijken bedrijven tegenwoordig steeds vaker naar de continuïteit van de kritische bedrijfsprocessen. Toch is dit niet altijd voldoende, omdat een bedrijf onderdeel is van een logistieke keten (supply chain) en dus te maken heeft met verschillende leveranciers en klanten en afhankelijkheden.

Lees meer...

 

Logo ZakenvriendVan KWF