BIA, BCP, Audit en Training

 

Steeds vaker wordt een beroep gedaan op de BCM consultancy diensten en BCM trainingen van COIN. Onze consultants en trainers zijn ervaren en deskundig op het brede terrein van Business Continuity Management en beschikken over praktische en actuele kennis. Vaak ondersteunen zij de Business Continuity manager en voegen zo kennis toe aan uw team.

BCM consultants breed inzetbaar 

Veel organisaties hebben weinig tot geen ervaring met het bepalen van de kritische bedrijfsprocessen en de minimale maatregelen die nodig zijn om bij een calamiteit zo snel mogelijk weer in business te zijn. Met onze kennis en ervaring zijn wij in staat om zeer efficiënt en binnen korte tijd een Business Impact Analyse (BIA) uit te voeren waar direct een aantal quick wins voor uw organisatie uit voort komen. Ook het opstellen van een Business Continuity Plan (BCP) of het calamiteitenplan roept vaak veel vragen op. Waar en hoe moet ik beginnen? Wat moet er in en wat juist niet? Hiervoor hebben wij een werkbaar BCP-template ontwikkeld (gebaseerd op ISO 22301) dat de nodige handvatten biedt en geschikt is voor vele soorten bedrijven uit diverse branches.

 

Heeft uw organisatie al een BCP? Dan kunt u dit door COIN tijdens een test laten beoordelen, de zogenaamde BCM-audit.

 

Gelukkig komen calamiteiten niet vaak voor. Toch is het van belang om te weten op welke mensen de organisatie kan vertrouwen om de juiste beslissingen te nemen tijdens een calamiteit. Middels simulatie en training kan een crisisteam ervaring opbouwen, zodat zij op iedere situatie is voorbereid.
Op alle uitwijklocaties beschikken wij over Crisis Management Team ruimtes (war-room), waar het crisisteam een op haar organisatie gerichte crisis simulatie kan oefenen.

COIN infographic consultancy 2017

COIN kiest voor duurzame IGEL werkplekoplossing

Onze uitwijkwerkplekken zijn compleet ingericht en staan 24/7 klaar voor onze klanten die te maken krijgen met een calamiteit en moeten uitwijken. Op de werkplekken gebruiken wij Thin Clients. Aangezien onze apparatuur niet dagelijks en intensief gebruikt wordt, zijn we op zoek gegaan naar een duurzame oplossing om de levensduur te verlengen. Zonder in te boeten op veiligheid en betrouwbaarheid. Die oplossing vonden we bij IGEL.

Lees meer...

Crisiscommunicatie tips & tricks

Als je bedrijf getroffen wordt door een crisis dan wil je er natuurlijk alles aan doen om deze zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Maar hoe ga je als organisatie om met communicatie tijdens een crisis? Wat vertel je en hoe pak je dat aan? Tijdens een crisis ligt je bedrijf onder een vergrootglas, communicatie is dan ook essentieel.

Lees meer...

Business Continuity Awareness week 2018

Van 14 mei t/m 18 mei is het business continuity awareness week (BCAW). Een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement om awareness te creëren en te stimuleren voor het belang van business continuity.

Lees meer...

 

Logo ZakenvriendVan KWF