Computer uitwijk centrum

Bedrijfscontinuïteit (business continuity) is essentieel voor iedere onderneming; groot en klein. U wilt uw klanten tenslotte altijd kunnen blijven bedienen, ook als u getroffen bent door een calamiteit of een storing.

ICT uitwijk en werkplekken 24/7 standby

In het computer uitwijk centrum van COIN staat 24/7 een complete kantooromgeving met werkende ICT faciliteiten voor u klaar. Het computer uitwijk centrum is volledig ingericht met werkplekken. De bureaus zijn voorzien van een desktop, beeldscherm, toetsenbord en een telefoon. Klanten van COIN worden binnen de afgesproken service levels direct verder geholpen en kunnen in geval van een calamiteit uitwijken naar het computer uitwijk centrum. COIN beschikt over meerdere locaties in Nederland en in Belgie.

Uw calamiteitenplan wijst de weg

Stel uw onderneming wordt getroffen door een calamiteit waardoor uw bedrijfspand niet meer toegankelijk is. De calamiteit vindt plaats tijdens kantooruren en uw BHV organisatie zorgt ervoor dat iedereen veilig naar buiten wordt begeleid. U heeft de brandweer gebeld, zij nemen de controle van het pand over en u en uw medewerkers mogen het pand, voor nader te bepalen tijd, niet meer betreden. Direct hierna meldt u de calamiteit aan via de COIN alarmlijn. Telefonisch kan via deze alarmlijn 24/7 een calamiteit worden gemeld door een van de uitwijkmelders van uw bedrijf. Zodra de calamiteit gemeld is, treedt het vooraf opgestelde calamiteitenplan in werking. In het calamiteitenplan, ook wel business continuity plan, genoemd, staat exact omschreven welk noodscenario in werking treedt. Uw medewerkers kunnen vrijwel direct weer aan de slag in het COIN computer uitwijk centrum. Uw uitwijk coordinator zorgt ervoor dat de aangewezen medewerkers zich richting het computer uitwijk centrum begeven.

Dataverbindingen gerouteerd

Vooraf is de nodige data verbinding tussen uw organisatie en COIN ingeregeld alsmede het desktop image. Zodra u via de COIN alarmlijn uw uitwijk heeft aangemeld rolt de IT afdeling van COIN de nodige werkplekken in het computer uitwijk centrum uit.

Flexibele werkplekken afgestemd op gebruiker

Zodra uw medewerkers op de uitwijklocatie arriveren melden zij zich aan bij de receptie. Na verificatie worden ze naar de aangewezen uitwijk werkplekken begeleid. Op de werkplekken kunnen ze met hun eigen username en password inloggen. Het voor uw bedrijf bekende image wordt geladen en uw medewerkers kunnen op de eigen omgeving direct verder werken. Met toegang tot de eigen data en bestanden. Alles conform de gemaakte afspraken in het vooraf opgestelde calamiteitenplan.

Calamiteitenschakeling telefonie

Omdat van te voren ook de telefonie is ingeregeld en u de calamiteitenschakeling heeft geactiveerd bij uw telecom provider, kunnen uw medewerkers direct weer bellen en gebeld worden. Uw bedrijf is bereikbaar op de voor uw klanten en leveranciers bekende telefoonnummers. binnen enkele uren na de calamiteit bent u weer up and running. Ook als uw organisatie geen gebruik maakt van een datacenter, maar u lokaal de IT systemen heeft staan, kunt u bij het computer uitwijk centrum van COIN terecht. COIN kan uw back up laden op de mobiele server omgeving die 24/7 beschikbaar is in het computer uitwijk centrum. Ook nu kunnen uw medewerkers weldra weer verder werken met toegang tot de eigen bestanden en data.

Uitwijk op maat

COIN is business continuity specialist. Alles is er op gericht om uw organisatie in geval van een calamiteit of ernstige verstoring zo snel mogelijk weer in de lucht te krijgen om zo uw belangrijkste processen doorgang te laten vinden.

© Copyright - Business Continuity - COIN is dé specialist - Kwaaijongens, rebels in oplossingen
Contact